Gluténmentes csoki ízletes fűszerekkel
Napjainkban már túl sok zavart kelthetnek a különféle bio élelmiszerek, hiszen már sokan nem tudják, hogy szabad-e fogyasztani őket vagy sem. Legtöbben a glutént támadják, ami egy gabonában lévő fehérje. A gluténmentes csoki azok számára érdekes leginkább, akik érzékenyek erre a fehérjére, mivel a szervezetükben azonnal allergiás reakció játszódik le, a glutén emésztése során. Ez egy olyan anyag, amivel nem mindennap találkozik az ember, csak ha kenyeret, kiflit, rizst vagy zsemlét fogyaszt.
A lisztérzékenység a glutén gliadin tartalma miatt jelentkezik. Természetesen a glutén az egyes típusú diabétesz okozója is lehet, amit elsősorban nem szoktak megvizsgálni az orvosok. Az orvosok intenek a túl sok gluténtartalmú élelmiszer fogyasztásától, mivel hosszútávon akár gyulladást is okozhat az agyban. A fahéjas gluténmentes csoki teljes mértékben kakaóból készül, amit természetes úton darálnak le. A belga csoki szolgálja az édességek alapját a fuszerescsokolade.hu áruházban, amit kakaóbabból állítanak elő.