A kábel fontossága a mindennapokban

Kábel minden mennyiségben
Kábel minden mennyiségben

Miután feltalálták és biztonságossá tették az elektromos áram használatát, rájöttek, hogy valamivel vezetni is kell ezt az energiát. Ekkor megszületett az első kábel, ami akkor még teljesen másképp nézett ki, mint a mai testvére.

A kábel egy forradalmi fejlesztés volt, hiszen a segítségével mindenki áramhoz tudott jutni és nagyban felgyorsult a termelés is. Ami régen szenzációnak számított, az ma már mindennapi dolog, sőt, inkább azon fáradozik minden nagyobb elektronikai cég, hogy vezeték nélküli berendezéseket készítsen.

Az egész a mobiltelefonnal kezdődött, ami szinten nagy újításnak számított a maga idejében és csak kevesen engedhették meg maguknak, hogy vásároljanak egyet. Ezek a modellek még elég silányak voltak, ahhoz képest, amiket ma dobnak a piacra.

Manapság már szinte mindenkinek van legalább egy mobilkészüléke és ezáltal a vezetékes telefonok kora kezd lejárni. Természetesen a kábel még sok berendezésnél jelen van, de ahogy fejlődik a technológia, egyszer biztosan minden vezeték nélküli lesz.