A LED reflektor igénytelen működése

A LED reflektor igénytelen működése
A LED reflektor igénytelen működése

Az éjszakában történő sétálás közepette mindenki megcsodálja a gyönyörű épületvilágításokat, az ötletesen választott szín- és fényirányítást.

Ezeknek a megvalósításánál mostanában a LED reflektor tűnik a legelfogadottabb megoldásnak. A LED reflektor miniatűr kialakítása végett könnyen lehet szerelni, kicsi helyen elfér. Nem okoz nagy gondot az sem, ha gyúlékony anyagok mellé kerül, mert működése közben tűzbiztos, az alumínium kaszni jóvoltából. Ez jelentősen megkönnyíti a fényeffektus tervezők munkáját, mert így nem kell törődni a tűzvédelmi megszorításokkal.

Persze ennek ellenére többnyire oda kell helyezni a fényszórókat, ahol nem kerülhetnek kontaktusba éghető anyagokkal, mert az elektromos vezetékek és csatlakozók védelme soha nem tökéletes. A külső téri használatra gyártott LED reflektor teljesen vízhatlan, de még akkor sem lesz belőle nagy gond, ha a nedvesség érintkezésbe kerül az izzó felületével, mert ez nem gátolja a működésében. Azonban ilyenkor a burkolat alatt vízpára alakul ki, és ez már gátolhatja a fénynyaláb irányát és tisztaságát.