A madárriasztó típusok együttes ereje

Színhatású madárriasztó
Színhatású madárriasztó

Szeretjük a madarakat, hiszen csodásak, elképesztő bravúrosan valósítják meg az emberek által hőn áhított repülés művészetét és olyan szabadságot jelképeznek, amire mindenki vágyik. Azt is tudjuk, hogy az élővilág fontos részét képezik, mégis, amikor megdézsmálják a kiskert termését vagy a friss hajtásokat, akkor magunkban bárhová elküldenénk őket.

Madárriasztó révén azonban soha többé nem kell bosszankodni miattuk, mert ezen készülékek együttes erejével, távol tarthatjuk a kártevő szárnyasokat. A madárriasztó egy igen kíméletes megoldás, de annál hatékonyabb. Ugyanis nem bántja az állatokat, de olyan hatásokat fejt ki, amelyek elriasztják a madarakat a kertünkből, szőlőültetvényekről.

Egyes fajok képesek megszokni az egyféle hatású madárriasztó jelenlétét, ezért érdemes különböző modelleket kihelyezni, amelyek hang, fény vagy szín segítségével tartják távol a vakmerőbb példányokat is. Sőt, egyes esetekben a természetes ellenség egy-egy műanyag másának kihelyezése is eredményre vezethet, de természetesen ezek helyét néha meg kell változtatni.