A supinált cipő megelőzésre is alkalmazható

Supinált cipő
Supinált cipő

A felnőttkori lábfájdalmak, a bokasüllyedés és a lúdtalp még gyermekkorban alakul ki, amit a megfelelő lábbelivel meg lehet előzni, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy mit húzunk a gyerkőcök lábára. A supinált cipő olyan remek alternatíva, ami tökéletes védelmet és biztonságot nyújt a még fejlődésben lévő csontok, ínszalagok és izmok számára.

A supinált cipő sajátos döntött sarkú kialakítás, a stabil kéreg és sarokrész megfelelő tartást és támasztást ad a lábnak, így nem engedi a bokát befelé dőlni, amiből a legtöbb probléma fakad.

Sok esetben ez a befelé dőlő boka az inak megerősödésével korrigálódik, de ha a gyerkőc alapból lazább izomzattal rendelkezik, vagy nem szeretnénk, ha túl későn vennénk észre a problémát, akkor érdemes supinált cipő beszerzését beütemezni.

Ugyanis ez a speciális lábbeli nemcsak a már kialakult deformálódások esetén alkalmazható, hanem megelőzésképpen is, így ha mellette teszi le a voksot, akkor egy igen nagy terhet tehet le a válláról azáltal, hogy a kicsi lábait biztonságban tudhatja.