A teafaolaj sampon zsíros hajra jól szolgál

Teafaolaj sampon zsíros hajra
Teafaolaj sampon zsíros hajra

A haj zsírosodása rengeteg kiváltó okból indulhat meg. Sokan próbáltak egy egységes tünet-analízist készíteni, de arra a megállapításra jutottak, hogy annyira komplex reakcióról van szó, hogy minden eset egyéni vizsgálatot igényel. Gyakorlatilag a teafaolaj sampon zsíros hajra is egy tudományos kísérlet eredménye, amit a híres kozmetikumokat forgalmazó és gyártó Vayne Cosmetics megbízásából végeztek. A kutatás a teafaolaj hatását tanulmányozta több száz alanyon, hogy optimális szintre beállíthassák a sampon illóolajnak a tartalmát.

Az eredmények lenyűgözőek. A teafaolaj varázslatot követ el a fejbőrön, néhány hét alatt fokozatosan megszűnnek a panaszok, visszatér a dús, fényes hajkorona. Ellenben azt is tudni kell, hogy a teafaolaj sampon zsíros hajra nem csodaszer, hanem egy sampon. A benne található alapanyagok csak akkor képesek a hatásukat kifejteni, ha azokat helyes módon, a fejbőrbe masszírozzák és időt adnak a felszívódásra.

Mint minden dolognak, a samponnak is megvannak a használati utasításai, azokat el kell olvasni és maradéktalanul be is kell tartani. Mindenki tudja, hogy a hajmosás során a sampon tisztító és kezelő hatása csak akkor optimális, ha azt legalább 2-3 percig a fejen tartjuk. Az is sokat segíthet, ha ebben a 2-3 percben enyhe masszírozással segítjük a felszívódást. A masszírozás segíti az fejbőr pórusainak a szétnyílását, ezzel megkönnyítve a sampon hatóanyagainak a felszívódását. A még jobb hatás eléréséhez, érdemes egymás után kétszer is megismételni ez egész műveletet, hogy a teafaolaj sampon zsíros hajra mélyen a hajhagymák közé tudjon felszívódni.

A hajmosás szabályaihoz tartozik az is, hogy soha nem szabad forró vizet használni a hajmosásához, mert ez elősegíti a túlzott faggyútermelést, ami a zsíros haj kialakulásának a vétkese. A Vayne Cosmetics által előállított teafaolaj sampon zsíros hajra csalánkivonatot is tartalmaz, ami nagy segítséget nyújt a hajkorona dús, fényes állagának megőrzésében. Ezen felül, serkenti és erősíti a hajhagymákat.