A tetősík ablak szerelése körültekintést igényel

Tetősík ablak

Rengeteg típusú tetőburkolat létezik, viszont a mai napig a leginkább elterjedt a cserép. A cserepes tetőburkolat előnye, hogy hosszú éveken keresztül megőrzi állagát, nem repedezik. Az ilyen tetőburkolatokba azonban viszonylag nehéz a tetősík ablak beépítése.

Elsősorban azért, mert a cserepek formája miatt, az ablak körüli szigetelőburkolat gyakran nem illeszkedik pontosan, ami szivárgáshoz vezethet. A második ok, amire nagyon figyelni kell, hogy a cserepek tágulási állandója magas, ezért meleg időben, akár egy centiméterrel is megnőhet a mérete.

Ez a jelenős mennyiségű és gyakori mozgás a szigetelő anyagok gyors károsodásához vezethet. A szétszakadt szigetelés mentén pedig, bármikor előfordulhat a beázás. Ebből következőleg, a tetősík ablak választásánál nagyon figyelmes kell legyen a vásárló, nemcsak az ablak minőségére, hanem a vele kapható szigetelő burkolat anyagára is. A szakszerű beépítést mindenképp szakemberre kell bízni, ugyanakkor érdemes még a szerelés előtt tisztázni a szerelési feltételeket, költségeket.