Ápolja a férfi arcbőrt az after shave

After shave

A férfi kozmetikumok a modern világban már nem kevésbé népszerűek, mint a nőknek készült piperék. A borotválkozás után használt after shave gyártásakor, a szakemberek figyelembe veszik a bőr sajátosságait. Mivel a borotválkozás meglehetősen kellemetlen eljárás mind a férfiak, mind a nők számára, ezért sok kozmetikai gyártó dolgozik egy sor borotválkozás utáni bőrápoló termék kifejlesztésén.

Kutatások bebizonyították, hogy a férfiak bőre hajlamosabb a gyulladásra, a pattanásokra és a zsírosodásra, ezért az after shave nemcsak az irritációt kell hatékonyan kezelni, hanem a zsíros ragyogást is kell csökkentse. A borotválkozás után gyakori az égő és viszkető érzés.

Ezért manapság már sok termék összetétele tartalmaz alkoholt, ami hamar elpárolog, valamint hűsítő és nyugtató érzést nyújt. Sőt, a modern after shave olyan gondoskodó és tápláló összetevőket is tartalmaz, ami egészséges férfi arcbőrt eredményez. Ilyen például az aloe vera, az A- és E-vitamin, ami hatékonyan nyugtatja és védi a bőrt a negatív környezeti hatásokkal szemben.