Az ioncserélt víz nem azonos a desztillált vízzel

Milyen is az ioncserélt víz?

Az interneten számos kérdéskörben viták alakulnak ki. Gyakran olyanok is állást foglalnak bizonyos kérdésekben, akik egyáltalán nem értenek hozzá, nem ismerik a tudományos hátterét egy-egy dolognak, ennek ellenére mégis véleményt formálnak.

Az ioncserélt víz fogyaszthatósága körül is rengeteget vitáznak azok a személyek, akik nem járatosak a témában. Sokan a desztillált vízzel keverik össze, ami valóban nem fogyasztható, legalábbis hosszútávon nem, mivel ionmentessége miatt, a szervezet semmilyen tápanyagot nem nyer belőle, ami a működéséhez elengedhetetlen. A desztillált vizet inkább ipari felhasználásra állítják elő. Főleg olyan helyeken használják, ahol a sima víz ásványi anyagtartalma gondokat okozna.

Ezzel szemben, az ioncserét víz olyan tisztítási folyamaton esik át, aminek következtében a szennyeződéseket kiszűrik belőle, ezért fogyasztható, méghozzá negatív hatások nélkül. Az ioncserélt víz előállítása során, tulajdonképpen a magasabb koncentrációból alacsonyabb koncentrációval bíró folyadékot állítanak elő.