Bemutatkozik az iPhone 7 kijelzője

iPhone 7

Az iPhone 7 nemcsak a belső hardverek, hanem a külső borítás tekintetében is jelentős megújuláson ment keresztül közvetlen elődjéhez mérten, ennek megfelelően a kijelző kapcsán is komoly változásokra számíthatnak a készülék tulajdonosai.

Az első és legjobb hír, hogy akár a 4,7 hüvelykes, akár az 5,5 hüvelykes modellt választjuk magunknak, a képernyő egy megerősített házban kapott helyet, aminek köszönhetően a külső erőhatásra sokkal nehezebben sérül meg. Ez kifejezetten jó hír azok számára, akik korábban többször szenvedtek már ilyen típusú kijelző problémától, noha azért természetesen balesetek ennek ellenére is előfordulhatnak, melyektől a speciális bevonat sem védi meg a képernyőt.

Az iPhone 7 Retina HD-kijelzője egyébiránt széles képernyőformátummal és LED-es háttérvilágítással rendelkezik a legjobb megjelenítés érdekében, amit az IPS-technológiának hála mindig a legjobb színekkel, erős napsütésben is éles megjelenéssel láthatunk. A Multi-Touch kijelző teljes egészében érintés érzékeny, és a gyártó bevonta egy speciális zsírtaszító réteggel, amelynek hála nehezebben koszolódik, karcolódik és az ujjlenyomatok ellen is védelmet garantál, tudhatjuk meg az iSamurai oldaláról.

A rendkívül széles színtartománnyal rendelkező kijelző a kettős tartományú képpontok révén nagyon széles látószöget biztosít, miközben lehetőséget nyújt egyidejűleg több nyelv vagy karakterkészlet megjelenítésére, valamint a képernyő nagyítására is.

A két eltérő képátló mindössze három dologban különbözik egymástól, ezek a felbontás, a képpont-sűrűség és a kontrasztarány. Míg a 4,7 hüvelykes iPhone 7 esetében ugyanis 1334×750 képpontos felbontással, 326 ppi-s képpont-sűrűséggel és 1400:1 kontrasztaránnyal, addig az 5,5 hüvelykes iPhone 7 Plus-nál 1920×1080 képpontos, full HD felbontással, 401 ppi-s képpont-sűrűséggel, valamint 1300:1 kontrasztaránnyal számolhatunk.

Az iPhone 7 kijelzője a felépítés tekintetében egyébiránt semmiben sem tér el az előző generációs változatától, ellenben a csatlakozók a belső felépítés változása miatt eltérő helyre kerültek.