A biztonság és a LED nappali menetfény kapcsolata

LED nappali menetfény
LED nappali menetfény

Számtalan olyan kiegészítő található egy modern autóban, ami az utasok biztonságát szolgálja. Légzsákok, biztonsági övek védik a járműben ülőket a baleset során. Tulajdonképpen hasonló megfontolásból került fel a gépkocsira a LED nappali menetfény is.

Ennek a szerepe a baleset megelőzése azáltal, hogy már jó távolról láthatóvá teszi a járműt, a szembejövő forgalom számára. A LED nappali menetfény használata még csak néhány éve lett bevezetve és a régebbi járművek nem tartalmaznak ilyen célt szolgáló fényforrásokat, de bárki szereltethet rá utólag is.

Az újabb modelleken már vannak LED égők, amelyek a nappali vezetés során használhatóak. A LED előnyei között érdemes megemlíteni az energiatakarékosságot és a hosszú működési időt, amelyek a járművek esetén éppen olyan fontosak, mint a lakások megvilágításánál.

A LED nappali menetfény utólagos beszerelését csak jól felszerelt javítóműhelyekben szabad végezni, ahol ismerik a kiegészítőre vonatkozó előírásokat. Ugyanis pontosan meg van határozva, hogy hová kerülhetnek az égők és milyen típusokat lehet használni.