Csarnoképítés lépésről lépésre

Ha nyitott szemmel járunk az országban, megfigyelhetjük, hogy ma már a legkisebb településeken is vannak iskolai sporttermek. Ezek a nagy épületek különleges technológiával készülnek.

A csarnoképítés fortélyait használják ez esetekben is, hasonlóan a nagyobb szerelőműhelyek, raktárak és mezőgazdasági épületek megtervezésénél. Ez néhány dologban eltér a hagyományos építkezési stílustól. Csak ritkán használnak téglát és egyéb hasonló építőelemeket a csarnokok megépítéséhez.

Első lépésként, az épület vázát szerelik össze. Ez többnyire valamilyen fémből vagy ötvözetből készül, néha azonban lehet fa is. A csarnoképítés során favázat főleg a mezőgazdasági épületeknél használnak. Fontos, hogy a vázszerkezet elég erős és stabil legyen, ezért nagy precizitással kerül minden építőelem a helyére.

A második lépés a falak felszerelése. Ezt a legtöbb esetben előre legyártott műanyag vagy fémpanelek alkotják és csak oda kell rögzíteni a vázszerkezetet. A csarnoképítés utolsó fázisa a tetőszerkezet felhelyezése, ami szintén fémből vagy valamilyen műanyagból készül.