Egyre több az albérlet Magyarországon

Nagyon sokan vannak, akik kiadják a lakásukat, hogy így jussanak pluszjövedelemhez. A legtöbb kiadó ingatlan a fővárosban található, ahol a legnagyobb kereslet van az albérletek iránt Magyarországon.

Mivel nagyon sok fiatal megy Budapestre tanulási céllal, így ők jelentik az egyik keresleti forrást. Főleg az egyetemek és főiskolák környékén található lakásokat keresik, amelyek megfizethető áron állnak rendelkezésre. Egy albérlet Magyarországon az árak tekintetében igen széles skálán mozog. Minél nagyobb városban van és annak a központjában, annál magasabb árra kell számítani havi szinten. Budapest belvárosa és a Vár a legdrágább az országban. Ezen belül, ha luxusalbérletről van szó, akkor az még tovább tudja emelni a havi bérleti díjat. A piacon a legkeresettebbek a garzonok, amelyekben egy diák a lehető legkényelmesebben el tud férni és a fenntartása is megfizethető.

A fővárosban a lakótelepeken is rengeteg albérlet van. Minél messzebb van a belváros, annál megfizethetőbbek az árak. A panelházban lévők olcsóak. Egy albérlet Magyarországon a színvonalat tekintve nem minden esetben követi a nyugati elvárásokat. Elég sok a lelakott, több tízéves bútorzattal rendelkező lakás. Természetesen lehet találni modern bútorzattal és igényesen felszerelt lakást is, azonban ezeknek a bérleti díjában meg is látszik a színvonalas berendezés. A legkönnyebben albérletet az internet segítségével talál. Az online hirdetési portálok tele vannak kiadó lakásokkal, amelyek közül legalább tízet fel kell keresni, hogy megtalálja azt, amelyik az igényei alapján elfogadható.