Ezért nem érdemes kapkodni az eljegyzés utáni szervezéssel

Eljegyzés és az azt követő időszak

Sokan esnek abba a hibába, hogy amint felkerül az eljegyzési gyűrű az ujjukra, azonnal eszeveszett munkába fognak és 24 órában szervezni kezdik az esküvőt. Persze ez valahol érthető, hiszen mindenki azt szeretné, hogy minden tökéletes legyen a nagy napon, de kell húzni egy határt, mert könnyen az lehet a vége, hogy a kitűzött dátumhoz közeledve, minden apró probléma sírógörcsbe torkollik és amikor már ünnepelni kellene, akkor a menyasszony végletekig kimerült, feszült és stresszes lesz, ami az egész eseményre rányomhatja a bélyegét.

Tehát, ha megvolt az eljegyzés, akkor ne vegyen mindent egyszerre a nyakába, hanem csak szép sorjában fogjon neki a teendőknek. Először is üljenek le a párjával és beszéljék meg, hogy mikor szeretnék tartani az esküvőt. A túl korai és a túl késői dátum is bonyolíthatja, nehezítheti a dolgokat, ezért egy olyan időpontot kell találni, amire kényelmesen el tudnak készülni mindennel.

Ha ez megvan, akkor az első feladat a helyszín, a zenészek és a fotós lefoglalása, ugyanis nagyon nagy a kereslet, így nem könnyű szabad szolgáltatókat találni, akár egy évre előre sem. Ugyanakkor, ha sikeresen vették ezt a lépcsőfokot, akkor le lehet ülni picit és megpihenni, mert a legfontosabbak megvannak. Ezután csak módjával kell sorra venni a feladatokat, egyszerre csak egyet-kettőt úgy, hogy az ne menjen a hétköznapok és főleg nem a kapcsolatok kárára. Természetesen nagyon várják és készülnek életük egyik legfontosabb napjára, de ettől az egyéb történéseknek is zajlaniuk kell tovább.

Nem szabad megfeledkezni a munkáról, a családról és barátokról sem, hiszen az anyagi háttér az esküvő miatt is fontos és az után is kelleni fog, valamint a szeretteikkel fognak majd együtt ünnepelni, akikkel ha addig összevesznek, eltávolodnak, akkor nem lesz túl jó élmény a közös mulatság. Vagyis bármennyire örvendenek az eljegyzésnek és akármennyire is izgulnak a házasságkötés körülményei miatt, ne feledkezzenek meg a külvilágról, hiszen a világraszóló lakodalom után is folytatódik majd az élet, ami akkor lesz igazán szép és kellemes, ha nem égetnek fel addig mindent maguk mögött.