A finn szauna remek élmény

Finn szauna

A szaunázás több ezer évvel ezelőtt jelent meg az emberiség szokásai között. Először teljesen más célt szolgált, mint napjainkban, használták szüléstől kezdve a tisztálkodáson keresztül a hús szárításáig mindenre. E szó hallatán a többségnek a klasszikus finn szauna jut eszébe, amelynek számos előnye mellett azonban – mint ahogy majdnem mindennek – néhány hátránya is van. Az természetesen, csak idő kérdése volt, hogy ezeket kiküszöböljék.

Az emberek ismeretanyagának bővülése és a problémamegoldásra való törekvés eredménye többek között az infraszauna kifejlesztése is. Kisebb helyigénye mellett ez lényegesen gyorsabban felfűthető, mint a finn szauna, és alacsonyabb hőmérsékleten is kifejti jótékony hatását.

A hagyományos gőzfürdő forrósága sok esetben elviselhetetlen bizonyos betegségben szenvedők számára, a fűtőpaneles változat megoldást jelent erre a problémára is. A szaunázás rengeteg előnye vitathatatlan, más dolgunk nincs, mint az előnyök és hátrányok gondos mérlegelése után kiválasztani a nekünk kedvezőbb típust.