Fontos lehet a memóriajáték

Memóriajáték
Memóriajáték

Az ember gyakran csak egy valamire számíthat és az nem más, mint az emlékezete. Ez az egyik legnagyobb fegyverünk, amit érdemes lehet folyamatosan fejleszteni. Ha azt akarjuk elérni, hogy idős korunkban se hagyjon minket cserben, akkor megéri időnként egy kevés memóriajáték űzése. Azok a gyermekek, akik kiskorukban remekeltek az ilyen feladványok megfejtésében, biztosan az iskolában is ki tudtak tűnni társaik közül.

Az elme ébren és edzésben tartása legalább olyan fontos feladat, akár a testé. Ebben a memóriajáték hihetetlen nagy segítség lehet. Több típusa is létezik, de talán az egyik leginkább elterjedt a párkereső. Minden kockát csak egy pillanatra lehet megfordítani és rajtunk múlik, hogy mennyire emlékszünk arra, hogy merre van a párja. Ha megtaláljuk, akkor már annyival kevesebbet kell ismét visszafordítani.

Ez a fajta memóriajáték lehetőséget ad a fejlődésre is, így kellő lelkesedéssel fejleszthetjük magunkat. Ha már nem vagyunk gyermekek, az nem jelenti azt, hogy abba kellene hagyjuk a játékokat, főként akkor, ha ilyen fontos jelentőséggel bírnak azok.