A gyerekülés vásárlás biztonsági szempontjai

Gyerekülés vásárlás
Gyerekülés vásárlás

Sehol sem kell körültekintőbbnek lenni, mint amikor a saját gyermeküknek szereznek be eszközöket. A gyerekülés vásárlás nemcsak esztétikailag és anyagában kell megfeleljen az elvárásoknak, hanem sokkal inkább biztonságtechnikailag kell megvizsgálni azt. Az ülés az életkornak és az autó paramétereinek is megfelelő kell legyen.

Azokat a babákat, akik még nem tudnak stabilan ülni, hátra dönthető ülésbe kell tenni. Így lehet csak rögzíteni a babát az ülésben úgy, hogy ne mozdulhasson ki még akkor sem, ha esetleg valaminek nekiütközik az autó. A párnázottság és a bővíthetőség is fontos szempont a választásnál.

Ma már arra is lehetőség van, hogy ezeket az üléseket egy bázis beszerelésével teljesen fixen rögzítsék. Ez nagyban megakadályozza azt, hogy elmozduljon egy nagyobb ütközéskor az ülés. Ugyanennyire szolgálják a biztonságot az állítható, több ponton kapcsolódó és párnázott biztonsági öv és az autós biztonsági öv számára kialakított vájatok. Ezeket mind vegye figyelembe a gyerekülés vásárlás alkalmával!