Gyorsan elvégezhető az ablakok cseréje

Energiatakarékos a jól szigetelt ablak

Nem egy hőkamerás felvétel bizonyítja kézzelfoghatóan, hogy mennyire fontos az, hogy a ház szigetelése megfelelő legyen és a nyílászárók is tökéletesen működjenek. Elsősorban az ablakok felelősek a belső hőmérséklet megtartásáért.

Az ajtók szerepe azért kisebb, mert ajtóból általában csak egy van, esetleg kettő. Az, hogy az ablakok jól záródjanak, tehát elengedhetetlen. Ha nincs rá anyagi keret, akkor sokan próbálkoznak szigeteléssel, ami hozhat átmeneti megoldást, hiszen a legnagyobb réseket eltömíti, de ezt évenként ismételni kell.

Eközben általában tovább vetemedik az ablakunk, tehát a tartós megoldás a csere. Nem egy házon végeztük az ablakok cseréjét részletekben. Mivel az egész munka viszonylag rövid idő alatt kész, ezért többen választják azt, hogy nem várnak addig, amíg összejön a pénzük, hanem szakaszosan végzik a cserét.

Ez különösen a nyár végén történik, amikor kiderülhet, hogy nem lesz pénz az összes ablak cseréjére, de mivel sürget a fűtési szezon, már néhány ablak cseréje is segít a helyzeten.