A hajdina ára és áldásos befolyása

Hajdina ára

A hajdina a gabonafélék családjához tartozó vitaminokban gazdag tápanyagforrás. Magas élelmi rost tartalma lehetővé teszi a legtöbb étrendbe való beépítését. A finom és sokféle módon elkészíthető 2 kg-os kiszerelésű hajdina ára 1.540 Ft a Bulkshop üzletekben.

Kiváló vitaminforrás, hiszen bővelkedik a B vitamincsoport majdnem minden tagjával. Tiamin, riboflavin-, illetve tokoferol tartalma kiemelkedő. A hajdinában megtalálható antioxidáns erősíti az érrendszert és a kötőszöveteket, mivel nagymértékben segíti a sejtfal regenerálódását. Emellett a rutin aktívan részt vesz a vénás betegségek kezelésében is.

Jótékony hatását már elődeink is felismerték, hiszen közismerten használták a magas vérnyomás ellen. Régebben a napi tápanyagbevitel elengedhetetlen tartozéka volt. Leggyakrabban kását készítettek belőle, ez a felhasználási mód napjainkban is megállja a helyét. A hajdina ára jutányos, ezzel hozzájárul, hogy mi is próbára tehessük a felmenőink körében oly nagy népszerűségnek örvendő terméket.