A házhoz illő beltéri ajtó méretek

Házhoz illő beltéri ajtó méretek

A régi rendszerben még divatosnak tűnt az ajtók egyforma méretre szabása, abból a megfontolásból, hogy a jövőben is gond nélkül reprodukálni tudják őket. Napjainkban mindenki a háza adottságainak függvényében válogathat a beltéri ajtó méretek között.

Nem kell már a házat építenie az ajtókhoz, hanem a már meglévő falakhoz méretezheti a nyílászárókat úgy, hogy azok, mind funkcióban, mind pedig esztétikailag megfeleljenek a lakás adottságainak. A méretre szabás előnyei közé tartozik az is, hogy minél kisebb egy darab, az ára is annál alacsonyabb.

Amikor pár cm kisebb ajtót teszünk egy amúgy is szűk helyre, a méretbeli különbség nem számottevő, de a pénztárcánk megérzi, főleg ha az egész otthonunkat egyszerre szeretnénk felújítani. Elegendő csak lemérni a nyílást, leadni a rendelést és máris készülhet a megfelelő nyílászáró, úgy méretben, mint formában és színben. Nem kell a későbbiekért sem aggódni, mert egy jó szakember bármilyen anyagból képes különböző beltéri ajtó méreteket alapján dolgozni.