Hogyan működik az infraszauna?

Az infraszauna működése

Elég gyakran előfordul, hogy kívülről szemlélve a dolgokat, alig fedezhető fel közöttük különbség. A finn szauna illetve az infraszauna között első látásra nem nagy a különbség, hiszen mindkettő ugyanazt a célt szolgálja. Egyik is, másik is kiizzasztja az embert.

Azonban a működési elvük sokban eltér, hiszen a hagyományos általában a meleg levegő által izzasztja a szervezetet, ezzel szemben az infraszauna az infravörös sugarakkal teszi ugyanezt. Ez azt jelenti, hogy az előzőre várni kell, míg felmelegszik a megfelelő hőmérsékletre, utóbbit viszont a bekapcsolás pillanatától már lehet használni.

Ugyanakkor, míg a hagyományos finn szaunában általában 80-90 ℃ -nak kell lennie ahhoz, hogy izzadásra serkentse a testet, addig az infraszauna kabinokban csupán 40-60 ℃ között mozog a hőmérséklet, így a második nem erőlteti meg a szívet. Ennek következtében azok is használhatják, akiknek valamilyen szívproblémájuk van, de csak abban az esetben, ha az orvosukkal előzőleg konzultáltak és engedélyt kaptak erre.