Jól kitűnik a magastörzsű rózsa

Könnyen metszhető a magastörzsű rózsa
Könnyen metszhető a magastörzsű rózsa

Az emberek többsége szereti, ha van valamilyen növény a ház körül, ami igazán díszes és illatos. Remek lehetőség erre a magastörzsű rózsa, ugyanis nagyon ki tud tűnni a többi virág közül. Általában minden kerti szépségnek megvan a maga virágzási időszaka, ami gyakran pár hétre esetleg hónapra tehető.

Igyekeznek a kertészek ezért úgy összeállítani egy szép kertet, hogy minden hónapban legyen valami, ami kitűnik a többi közül. A magastörzsű rózsa esetében, szinte egész évben gyönyörködhetünk a csodaszép virágzatában. Általában a tulipánok elnyílása után pár héttel már megjelennek az első bimbók és gyakran még az őszi fagyok idejét is jóval túlhaladják az utolsó szirmok lehullása.

A tavasz közeledésével érdemes nekilátni kicsit a gondozásnak, ugyanis a melegedés máris megindítja a hajtásokat, amelyek akkor tudnak jól fejlődni, ha a tő alaposan meg volt metszve. Annak köszönhetően, hogy a magastörzsű rózsa magasabbra nyúlik, sokkalta egyszerűbb a gondozása és kevesebb energia befektetést igényel.