Klasszikus gitár kezdőknek? A siker nem marad el

Gitártanár Budapest

A gitározás elsajátításának sikere rengeteg mindentől függ. Természetesen főként a tanuló akaratától, elhatározottságától, azonban nem szabad elfelejteni, hogy sok minden múlik a tanáron is. Rák Béla gitártanár Budapest városában kétségtelenül szakképzett, tapasztalt és rutinos, illetve ami nagyon fontos, imádja a zenét és szeretné a tudását és a zene iránti tiszteletet és szeretetet átadni a diákoknak is.

A gitármester oldalára látogatva többet lehet megtudni a sikereiről, díjairól és tanulmányairól. De a leglényegesebb, ami az embereket megragadja, hogy tanárt a zene minden formája érdekli. Ezért is tanulja meg azokat a stílusokat, amelyek megfogják és építi be azokat a koncertjeibe.

Ez a gitártanár Budapest városában, és emellett Leányfaluban, illetve Szentendrén is szeretné elérni, hogy a kezdők ne csupán egy adott zenei stílust, hanem magának a zenének a többi ágát és formáját is elsajátítsák. Ez azért fontos, mert a zenében a legtávolabbi stílusokban is van a közös pont.

A dolgok átlátása pedig segít még jobban megtanulni gitározni. A gitártanár Budapest városában szentül hiszi, hogy odafigyeléssel, gyakorlással és elszántsággal bárki megtanulhatja eljátszani a legbonyolultabb számokat is, zenestílustól függetlenül. A tanulni vágyó személyek döntő többsége a klasszikus gitár kezdőknek órára iratkozik fel.

A tanár első lépése, hogy a kezdőkkel az alapvető elméleti zenei és technikai tudnivalókat ismerteti. Ez adja meg az alapot, amire később lehet építkezni. Ez a folyamat körülbelül 2, 3 hónapot vesz igénybe, attól függően, hogy a tanuló mennyire halad jól. Fontos, hogy a kezdőkkel ki lehessen építeni egy alapot, ami magába foglalja a pengetési módokat, a technikai dolgokat, a különböző kifejezési módokat, a stílusokat és a skálákat is.

A kezdeti hónapokban nem marad ki a klasszikus művek gyakorlása sem, ami amúgy is igen hasznos, hiszen ilyenkor a tanulni akarók élvezve, örömtelien fedezik fel, hogy mit is jelent gitározni. A klasszikus gitár kezdőknek a lényeges lépést jelenti a hangszer megismerésében. Ezért is annyira felkapott ez.