A koraszülött cumi jótékony hatásai

Koraszulütt cumi

Amikor egy gyerek hét hónaposan jön a világra, vagy egy hónappal később, esetleg hamarabb, mindig nagyobb gondoskodásra és felügyeletre van szüksége, mivel a legalapvetőbb szervei nincsenek teljesen kifejlődve. Még a szopás készsége sem annyira fejlett, mint a kilenc hónapra érkezett babáknál, ezért számukra a koraszülött cumi használata elengedhetetlen.

Bizonyított tény, hogy a kisbabákat megnyugtatja a cumizás, ez a koraszülött csecsemők esetében sincs másként. Sőt nekik annál is inkább szükségük van speciálisan kialakított koraszülött cumira, mivel a nyugtató hatása mellet, a légzéstámogatásban és a nyomás stabilizálásában is szerepet játszik.

Nagyon fontos, hogy mielőtt elkezdenénk használni, kérjük ki az orvosok véleményét, nehogy több kárt okozzunk, mint amennyi előny származik belőle. Amennyiben már az elhasználódás jelei mutatkoznak a koraszülött cumi külsején, mindenképpen cseréljük le, mert különben fennáll a fulladásnak a veszélye, amit természetesen minden egyes szülő el akar kerülni.