Ma már az ablakcsere bontás nélkül is megoldható

Ablakcsere

A házújítás mindig nagyon sok fejtőrést okoz, nemcsak a sok tennivaló miatt, hanem mert rengeteg törmelékkel és porral jár együtt az ilyen munkálat. Szeretnénk, ha a javítások rövid ideig tartanának és koszmentesen zajlanának le. Újabban az ablakcsere bontás nélkül is elvégezhető, ezért a kosz minimálisra csökkenthető.

Ez a lehetőség akkor áll fenn, ha a régi ablakkeret még felhasználható állapotban van és az új ablakkeret beilleszthető abba. Ennek több előnye is van: tiszta, gyors, nincsenek utómunkálatok, sokkal olcsóbb és műemlékvédelmi szempontból is előnyős, hiszen a régi ablakszerkezet is megtartható.

Azonban, mint mindennek, ennek is van néhány hátránya: az ablakcsere bontás nélkül a régi, esetleg korhadt fakeretnél nem valósítható meg. Ráadásul kisebb lesz a fényfelület és a régi keret miatt nem biztos, hogy a hő-veszteség csökkenni fog, ezért előfordulhat, hogy további szigetelési munkálatokat kell végezni a régi keret körül. Mielőtt belevágnánk, nem árt alaposan átgondolni minden részletet.