Megújításra szorul idővel az ADR oktatás

ADR oktatás
ADR oktatás

Az utakon gyakran láthatunk olyan járművet, amelyik sárga villogós megkülönböztető jelzést visel. A KRESZ oktatásból tudhatjuk, hogy ez a veszélyes anyagok szállítása esetében jellemző. De mi van akkor, ha mi is szeretnénk egy olyan gépkocsit vezetni? Első lépésben az ADR oktatás az, amit el kell végeznünk. Ez azonban még nem elég, hiszen ekkor még csak az alapokat sajátítjuk el.

Tény azonban, hogy engedéllyel fogunk rendelkezni ez által, hogy a nem tartályos, valamint nem radioaktív és robbanásveszélyes anyagokat fuvarozhassuk. Ezek közé tartoznak a palackban, hordóban, zsákban, esetleg ládában történő gázok, festékek, mérgező anyagok, tüzelőanyagok, savak, lúgok szállítása.

Mindezekhez az ADR oktatás mint alapképzés megfelelő, de ha tovább akarunk lépni, akkor ezt követően még megtehetjük. Érdemes észben tartani, hogy a többi jogosítvánnyal ellentétben, ez az engedély 5 év múlva megújításra szorul. Az ADR oktatás alatt érdemes nagyon figyelni, mert sosem tudhatjuk, hogy mikor lesz éppen szükségünk a tanultakra, és akkor jó, ha minden lecke a fejünkben van.