Mikor kezdjünk spórolni a gyerek továbbtanulására?

Grantis
Grantis

Szeretné, ha gyermeke mindenből a legjobbat kapná? A hétköznapi apróságokon túl érdemes olyan dolgokra is gondolni, mint a továbbtanulás, hiszen diploma nélkül manapság igen nehéz boldogulni. Ugyanakkor tény az is, hogy legyen szó bármelyik felsőoktatási intézményről, rendkívül sok kiadás várható. Nem csak a félévente több százezres költségekről van szó, hanem a lakhatásról és a mindennapi megélhetésről. Egyes egyetemek mellett nem biztos, hogy lehetséges a munkavállalás, vagy sok esetben az a tanulmányok rovására megy.

De mégis mikor célszerű elkezdeni spórolni a gyermek továbbtanulására? Gyűjtögessünk bankszámlánkon, vagy a célirányos megtakarítási formák mellett érdemes letenni a voksot? A grantis.hu azt javasolja minden szülő számára, hogy megéri minél korábban elkezdeni spórolni, hiszen annál nagyobb összeg gyűlhet össze a gyermek 18 éves korára.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a személyre szabhatóságot, hiszen mindenki más és más megoldásokat tart kedvezőnek. Van, aki számára elsődleges a lakásvásárlási cél, másoknak a készpénzben felhasználható össze összegyűjtése a cél. Ha nincsen tisztában azzal, hogy egyéni elképzeléseinek és anyagi lehetőségeinek melyik megtakarítási program felelne meg, akkor érdemes profi szakember segítségét kérni. A grantis.hu szakembereinek tapasztalata azt mutatja, hogy független tanácsadó segítségével mindenki megtalálhatja a minden szempontból ideális gyermek megtakarítási formát.

A tervezhető, biztonságos jövő és az anyagiak szempontjából is zökkenőmentes háttér érdekében célszerű minél korábban takarékoskodni. Forduljon a grantis.hu csapatához, akik segítenek a gyermekvállalás e lényeges kérdésében!