Otthoni penészmentesítő módszerek

Előbb vagy utóbb szinte minden otthonban felüti a fejét a penész. Ez számos tényező miatt alakulhat ki, legyen az a nem megfelelő szellőztetés vagy a túlságosan nedves levegő. Szerencsére, rengeteg penészmentesítő technika maradt ránk, amit még a nagyszüleink korában alkalmaztak.

Persze leginkább a megelőzésre szükséges fektetni a hangsúlyt, de ha a zöldes foltok már megjelentek az otthonában, akkor érdemes kipróbálni néhány házi technikát. Egyesek az ecetes vízre esküsznek, amit egyenesen rá kell permetezni a foltokra. Másoknak szent meggyőződésük, hogy a szódabikarbóna a tökéletes penészmentesítő. Egy harmadik tábor véleménye szerint pedig az ammónia az, ami végleges megoldást nyújt.

Néhányan pedig úgy gondolják, hogy a citrom és a só keveréke bizony minden hasonló problémát megold. Alapjába véve ezek a penészmentesítő módszerek hatékonyak, azonban állandó jelleggel szükséges szellőztetni. Érdemes beszerezni a páramentesítőt is, ami a megfelelő szinten tartja a nedvességet. Amennyiben ez nem történik meg, a penész újra kialakulhat.