Praktikák az ízületi fájdalom megelőzésére

Ízületi fájdalom
Ízületi fájdalom

Nem kell készpénznek venni, hogy az időskorral együtt járnak a láb és kéz fájdalmai. Az ízületi fájdalom egy kis odafigyeléssel megelőzhető, illetve késleltethető. Azt tudni kell, hogy a nők sokkal inkább ki vannak téve a hormonjaik és csontozatuk miatt a porckopásnak, így a fájdalomnak is, ezért ők hátrányban vannak a férfiakhoz képest.

Az ízületi fájdalom általában fokozott terhelés miatt alakul ki, de a genetikai hajlam is észrevehető. Ha már a családban is előfordult ilyen gond, akkor felnőttkorba lépve figyeljen erre! Megelőzésként lehet olyan szert használni, amelyik segít abban, hogy az ízületi porc újraépüljön, vagy annak leépülését akadályozza.

Erre megfelelnek azok, amelyekben hialuronsav, glukozamin vagy kondroitin szulfát van, hiszen fokozottan segítenek a porc épen tartásában. A rendszeres testmozgás is jótékony hatással van az ízületek épségére. Ha rendszeresen sportol, akkor az ízületi fájdalom elkerülése érdekében, hagyjon magának időt arra, hogy a végtagjai kipihenhessék magukat és használjon olyan, helyileg alkalmazható kenőcsöket, amelyek az ideiglenes gyulladásokat enyhítik!