Tényleg gyűri a ruhákat a szárítógép?

A szárítógép használat szabályai
A szárítógép használat szabályai

Sokan panaszkodnak arra, hogy a megvásárolt szárítógép nem olyan eredményt hoz, amit elvárnának tőle. Azonban ez a legtöbb esetben nem a készülék hibája, hanem a nem megfelelő használat. A szárítógép beüzemelése során, mindig körültekintőnek kell lenni. Először is meg kell ismerni a berendezést, hogy például mekkora mennyiségű ruha befogadására képes, mert ha túltöltjük, akkor ugyanúgy nem lesz hatékony, mint az előírtnál több textillel megterhelt mosógép.

Ha ezt nem tartjuk be, akkor a behelyezett holmik összegyűrődnek, nedvesek maradnak, illetve még sérülés is érheti őket. Tudni kell, hogy a multifunkciós mosó-szárítógépekbe, szárító üzemmódban, általában kevesebb ruhanemű behelyezése javasolt, mint mosáskor. Így két túrában kell szárítani vagy eleve annyit mosni, ami a másodlagos funkciónak is megfelel.

Ugyanakkor, az ideális eredményt maga a szennyes is befolyásolja, hiszen nem mindegy, hogy mit kell szárítani. Nem minden anyag tehető be szárítógépbe és ami igen, az sem mind ugyanazon a hőfokon. Tehát, mielőtt nekifognánk a házimunkának, alaposan körbe kell járni a témát. Meg kell nézni a gép teljesítményét és a ruhacímkéket is egyenként. A különálló szerkezetek esetében, amilyeneket az önkiszolgáló mosoda is biztosít, valamivel egyszerűbb a helyzet, ugyanis mindig a mosásnak megfelelő mennyiséget lehet szárítani és több fokozattal is rendelkeznek, ami a különféle matériákhoz is alkalmazhatóvá teszik.

Továbbá, bármilyen készüléket is használjunk, van még egy nagyon fontos szabály. Amint lejárt a program, a gépet azonnal ki kell üríteni. Centrifugálás után természetes, hogy nincsenek szépen összefogva benne a dolgok, de ha ilyenkor kivesszük, akkor még nem lesznek gyűröttek. Azonban, ha feledékenység, hanyagság miatt sokáig benne hagyjuk, akkor gyűröttek lesznek, de ez már nem a szárítógép miatt lesz. Tartsa szem előtt Ön is a fent leírtakat és akkor garantáltan elégedett lesz a végeredménnyel, akár otthon, akár önkiszolgáló mosodában teszi próbára ezt az igen hatékony és praktikus eszközt!