Tiszta víz vízszűrők segítségével

Már évek óta foglalkoznak az emberek az ivóvízproblémákkal. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a napi előírt legalább 2-2,5 liter ivóvíz milyen minőségű. Ebben segítenek a különféle vízszűrők, de felmerül a kérdés, hogy melyik a legjobb?

Árban jelentős különbségek vannak közöttük, és emellett az is kérdés, hogy meddig kell tisztítani a vizet. Helyes-e mindent eltávolítani belőle, vagy azért valami maradhat is? Az egyes vízszűrők közötti különbség elsősorban abból adódik, hogy milyen finomságú a bennük lévő szűrőrendszer.

Ugyanis ez határozza meg, hogy mi marad és mi kerül eltávolításra a vízből. A vízszűrők legtöbbje tartalmaz szénszűrőt is, ami viszont az ivóvízben lévő vegyi anyagokat köti meg. Az aktív szén tulajdonsága, hogy térfogatának többszörösét képes magához kötni. Ily módon mintegy fél évig képes megszűrni a rajta átfolyó csapvizet.

Ezután cserélni kell, hiszen miután telítődik, már nem végzi megfelelően a feladatát. A vegyi anyagok mellett a klórt is kiszűri a vízből közvetlenül a fogyasztás előtt, így nem ad lehetőséget az esetlegesen elszaporodó káros baktériumoknak.