Balaton parti szállások verhetetlen árakon

Balaton parti szállás

A “magyar tenger” a mai napig közkedvelt úti cél, hiszen a tavat övező Balaton parti szállások közel helyezkednek el a vízparthoz és jó áron bérelhetőek. Nyárhoz közeledve mindenki elkezd azon gondolkodni, hogy mégis hol lehetne kellemesen eltölteni a szabadságot és a legtöbben a Balaton mellett teszik le a voksukat.

Amennyiben Balaton parti szállások után kutakodik, rengeteget lehetőség közül választhat. Sok-sok hotel van a közelben, az egyszerűbbektől kezdve a többcsillagos wellness szállodákig mindent megtalálhat. Vannak azonban, akik jobban kedvelik a nyugodt és otthonos szálláshelyeket, mint például egy csendes apartman vagy vendégház.

Ha a családdal és a gyermekekkel tervezi a nyaralást, akkor mindenképp fontos, hogy teljesen felkészülten induljon útnak. Ez nemcsak azt jelenti, hogy mindent elpakol, amire szükség lehet, hanem azt is, hogy meggyőződik arról, miszerint egy biztonságos szállás várja majd. Senki nem szeret meglepetésekre ébredni, úgyhogy mindenképp érdemes megbízható forrásokon keresztül Balaton parti szállás után nézni.

Balaton parti szállás

Kiadó Balaton-parti nyaralók

Családdal, gyermekekkel a legjobb keresni egy helyet a Balaton partján. Ha az interneten rákeresünk a közvetlen vízparti balatoni nyaraló kiadó lehetőségekre, számos opció közül választhatunk. Ezek szinte mindegyike családbarát hely, felszerelve kiskáddal, kisággyal, etetőszékkel és gyermekeknek való kerti játékokkal, trambulinnal, játszótérrel, kismotorral. Az éjszakánként fizetendő bérlési díj általában igen kedvező, bizonyos kor alatt (jellemzően 3 éves kor előtt) pedig a szállásáért fizetni sem kell. Szinte minden ilyen apartman pótágyazható, így egy nagyobb család is elfér bennük. Egy családi apartman általában nappaliból, konyhából vizesblokkból és 1 vagy 2 szobából áll, így mindenféle tevékenység végzésére van hely és mód.

A Balatonból sohasem elég, hiszen a család minden tagjának szórakozási lehetőségek hadát kínálja. Séta a parton, vidámparki élmények, vízben való úszkálás vagy a naplemente megtekintése mindenkinek elnyeri a tetszését. Érdemes több napra ellátogatni ide, hiszen 1-2 nap csak arra elég, hogy mindent megízleljünk. Amennyiben teheti, foglaljon balatoni nyaralót legalább egy hétre!

A balatoni nyaraló bérlés kitűnő választás

Ha szeretnénk több napon-heten át kényelmesen lazulni a Balaton parti szállások egyikében, akkor mindenképp ajánlatos egy komplett nyaralót kibérelni erre az időszakra. Sohasem lehet tudni, hogy milyen időre számíthatunk, még akkor sem, ha az előrejelzések bíztatóak. Egy esős délutánon mindig jól jön, ha van hová behúzódni és kényelmesen eltölteni a pihenésre szánt időt. A nyaralók annál olcsóbban vehetőek ki, minél hamarabb lefoglaljuk. A nyár közeledésével ugyanis folyamatosan emelkednek az árak.

Balatoni nyaraló

Amennyiben nagyobb baráti társasággal vágnánk neki hazánk legnagyobb tavának vagy több generáció együtt nyaralását tervezzük, egy apartman nem biztos, hogy elegendő hellyel szolgál. Ilyenkor érdemes a Balaton parti szállások keresése során egy egész nyaraló bérlését megcélozni. Ezek a hétvégi házak számos előnnyel rendelkeznek, ha csapatba verődve tervezzük a nyaralást. Hiszen nemcsak közel vannak a vízparthoz, de sokszor közvetlenül is kapcsolódnak a tóhoz, sőt, akár privát stéggel is rendelkeznek. Egy nyaraló általában kétszintes, 3-4 hálószobával és több zuhanyzóval, WC-vel ellátva. A kerthelyiségben helyet foglaló szalonnasütő és kerti konyha a szabadtéri partik, ünneplések rendezésére is alkalmassá teszi. Egy ilyen nyaraló hosszantartó, kényelmes kikapcsolódást tesz lehetővé, közel a magyar tengerhez.

Északi vagy déli part?

Sokak álma, hogy nyugdíjas éveikben, amikor már a gyermekek kirepültek, leköltözzenek a Balaton mellé és nyugalomban, vízparton töltik a nyugdíjas éveiket. Ilyenkor már nem érdemes nyaralót bérelni, jobban megéri, ha házvásárlásban gondolkodik az ember. Az északi és a déli part között számos különbség fedezhető fel. Ha minden vágyunk egy eladó ház Balaton északi part közelében történő megvásárlása, jó tudni milyen jellemzőkkel rendelkezik ez a rész. A tó ezen felén található ingatlanok valamivel olcsóbbak, mint a déliek. Ott fürdőzve magasabb vízszinttel kell számolni, ami úszás szempontjából kedvezőbb. Az északi rész hegységekkel tűzdelt, csodás természeti kincsekkel tarkított. Tihany miatt már önmagában megéri az északi parton lakni.

Hogy mit érdemes tudni, ha álmaink netovábbja egy eladó ház Balaton déli part szomszédságában történő megvétele? A déli part jóval sekélyebb vízszinttel rendelkezik, így alkalmasabb napozásra, hosszú sétákra. A közlekedés szempontjából is kedvezőbb, hiszen az M7 autópálya közvetlenül ide vezet és a vasúthálózat is a déli part mentén fut végig. Az árak ezért kicsivel magasabbak.

A Balaton-parti szállások népszerűsége évtizedek óta töretlen. Tömegek közkedvelt turisztikai célpontja a magyar tenger. Akár kiadó, akár eladó nyaralót vagy házat keresünk a Balaton partján, számos lehetőség közül választhatunk. Egy biztos, ha oda fog utazni nyaralni, nem akar majd eljönni!