A bukó-nyíló ablak előnyei

Bukó-nyíló ablak a nappaliba

Az ablakok elsődleges szerepe a fénynek a beeresztés, valamint a szellőztetés, azonban a védelembe is jelentős szerepe van. A bukó-nyíló ablak minden szempontból praktikus választás.

A kilincs állásával lehet szabályozni, hogy a nyitó vagy bukó funkcióját szeretnénk használni. Ugyanakkor van egy harmadik állapot is, a résszellőzés. Ez roppant praktikus funkció, hiszen így olyankor is tudunk szellőztetni, amikor nem vagyunk otthon.

Senki sem szereti nyitva hagyni az ablakot, amikor elmegy otthonról. A bukó-nyíló ablak résszellőzés állapotában azonban szinte nem is lehet észrevenni, hogy nyitva van az ablak. Így nem jelent csábítást a betörőknek, de mégis friss, kiszellőztetett lakásba érhet haza a munkából.

A bukó-nyíló ablak másik nagy előnye, hogy olyankor is szellőztethetünk, amikor az ablak kinyitása lehetetlenné válik. Gyakran tartjuk a cserepes növényeket az ablakpárkányon, ilyenkor pedig elég macerás az ablakok nyitása és csukása. A bukó funkció viszont ilyenkor és egyéb hasonló esetben is egyszerűen alkalmazható.