A jó téligumi megfelelő a csúszós utakra

Téligumi a csúszós, havas utakra
Téligumi a csúszós, havas utakra

A téli közlekedés igen veszélyes lehet. Sokan ilyenkor nem is vezetnek, csak akkor ha nem muszáj. Amennyiben az autó jó minőségű téligumi szettel rendelkezik, akkor valamivel fokozottabb a biztonság.

A téligumi speciális kialakítása miatt sokkal jobban tapad az útra és bírja a fagy alatti hőmérsékletet is. Télen a fagyott úttesttől, az átfolyásoktól tartani kell, hiszen könnyedén elveszíthetjük az uralmat a gépjármű felett. Egy jó minőségű abroncs ezt az esélyt csökkentheti.

Érdemes ilyenkor az abroncsokra előírt élettartamot és megtehető kilométert betartani, hiszen ezeket technikai eszközökkel tesztelik le. Az átlagos téligumi élettartama 4-5 év és maximum 40000 megtett kilométer. Ez persze nem azt jelenti, hogy utána nem lehet járni vele, azonban a biztonsági foka nagyon lecsökken.

A téligumi beszerzése és a legjobb minőség kiválasztása ezért fontos pillanat az őszi időkben. Ilyenkor kell felkészülni a hideg és csapadékos időkre, valamint a csúszós utakra. A Kingstar abroncsokkal megelőzheti a veszélyeket, hiszen rendkívül jó minőséggel rendelkeznek.