Megfelelő szülinapi ajándék kamaszoknak

A tökéletes szülinapi ajándék
A tökéletes szülinapi ajándék

Amikor egy gyermek annak a szélén áll, hogy lassanként belép a kamaszkorba és elhagyja a régi szokásait, illetve játékait, akkor kezd problémássá válni, hogy például a születésnapja alkalmával mivel lepje meg a család.

Ekkor, a szülinapi ajándék kiválasztásához nemcsak az átlagos gyermekek átlagos kívánságai kell az alapja legyen, hanem sokkal inkább figyelembe kell venni a kamasz kialakuló személyiségét. Egy nem megfelelő szülinapi ajándék sokáig tartó fájó lelki sebet hagy maga után.

Ilyenkor jól meg kell válogatni, hogy egy humoros felirattal rendelkező tárgy mennyiben megfelelő az alkalomra. Például eléggé nehezen nyeli le egy tizenöt éves kishölgy, ha az ajándékba szánt pólón azt írja, „tizenöt vagyok, de még gyerek”.

Nem valószínű, hogy egy ilyen korú lány örömmel veszi, ha a szülinapi ajándék azt sugallja, hogy ő még mindig az előző életszakaszát éli meg. Még akkor sem, ha ez valóban így van. Egy ilyen tapintatlan szülinapi ajándék ellenszenvet is kiválthat belőle az ajándékozó felé, ezért is gondolja meg kétszer, hogy egy kamasz számára milyen meglepetéssel rukkol elő!