Betonkerítés, vajon mi folyik mögötte?

Az olyan ipari zónák, ahol különlegesen kényes műveleteket hajtanak végre és nem szívesen látják az érdeklődőket, általában kettős bekerítést alkalmaznak. A külső kerítés lehet egy közönséges drótháló, nem nagyigényű és kevés költséggel, de a belső határt általában a betonkerítés képezi.

A két kerítés között pedig csak egy kis pázsit van, hogy ellenőrizhető legyen. A betonkerítésre már sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek, hiszen az a feladata, hogy a kíváncsi tekinteteket megállítsa, gátat szabjon a behatolóknak.

Bizonyosan már láttak Önök is hasonló katonai létesítményeket, hosszú kilométereken keresztül csak beton és szögesdrót, még a madár sem mer átszállni a terület felett.

Olyan jól megszervezett követőrendszer és videó megfigyelő rendszer őrzi a két kerítés közötti sávot, hogy egy kóbor kutya sem juthat a betonkerítés mellé anélkül, hogy ki ne szúrná valaki.

A szigorúan őrzött zónák esetében, a betonkerítés fölé még egy szögesdrót akadályt is szerelnek. Ember legyen a talpán, aki meg meri ostromolni.