Az angol nyelvvizsga szintekre lebontva

Többszintű angol nyelvvizsga
Többszintű angol nyelvvizsga

Az angol és a német is a világnyelvek közé tartoznak. Egy angol nyelvvizsga bizonyítvány sokat segíthet a munkavállalásnál, külföldi boldogulásnál. Magyarországon igen népszerűek az Euro és Telc nyelvvizsgák.

A Telc nyelvvizsga ajánlott mindazoknak, akik szeretnének egy államilag és nemzetközileg is elismert nyelvvizsga bizonyítványhoz jutni. Milyen nyelvvizsga szintek léteznek? Van az alapszintű nyelvhasználó, aminél van az A1, ez a minimumszint és van A2, ami az alapszint.

Ennél a szintnél képesek leszünk az egyszerű információcserére és folyamatosan részt tudunk venni a társalgásban. A következő szint a B, vagyis az önálló nyelvhasználó. Ez is két részre osztható: B1 küszöbszint, valamint B2 középszint.

Ez már feltételez könnyed, folyékony társalgást, világos és érthető beszélgetést. Az angol nyelvvizsga harmadik szintje a C, mesterfokú nyelvhasználó. C1 haladó, C2 mesterfok. Gördülékenyen tudjuk magunkat kifejezni, könnyedén részt tudunk venni bármilyen témájú társalgásban, akár bonyolultabb beszélgetésekben is.