Az egyik legszebb emberi gesztus

Olajág Otthon Csepel

A közelmúltban az Olajág Otthonok idősek otthona csepeli intézményének két kedves lakója fejezte ki elégedettségét az egyik legszebb emberi gesztussal, az adományozással. Az idősek otthona két lakója az otthonokban élő lakótársaknak és az intézménynek egyaránt örömet kívánt szerezni.

Az egyik adományozó lakónk négy éve él velünk az Olajág Otthonok öregek otthona csepeli intézményében. Ő őrizte tíz évig a magyar koronát (aktív éveiben az utolsó munkahelye a Magyar Nemzeti Múzeum volt), s ő az, aki a lakótársai szabadidejének aktív eltöltése felett is őrködik. Fontosnak tartja a minőségi időtöltést. Mi sem bizonyítja ezt szebben, mint az, hogy egy barkácsszoba létrejöttét köszönhetjük neki, illetve a koncerteknek és egyéb rendezvényeknek otthont adó étterem színvonalas hangtechnikai felszerelését. A támogatást, amit ehhez adott, szívből adta. Olyat szeretett volna létrehozni, ami az otthonok egész közösségének javát szolgálja, ami az öregek otthona minden lakója számára lehetőségeket biztosít. A bácsi, aki életében is mindent maximalista módon teljesített – ez látszik a megszámlálhatatlan kitüntetésen is, amit a jó munkavégzéséért kapott – most is a legjobbat szerette volna adni.

Másik adományozó lakónk, a csepeli néni imádott testvére, egy igen tehetséges költőnő emlékére szeretett volna az adományával olyan közösségi tereket létrehozni, ahol az Olajág Otthonok lakói is jól érezhetik magukat. Gondos tervezgetést követően így született meg a Rózsa Társalgó és hamarosan elvégzik az utolsó simításokat is a rózsakerten, ahol hintaágyban élvezhetik majd az otthonok lakói a nyíló rózsák illatát. A csepeli néni és testvére közötti hihetetlenül szoros kötelék tárgyi bizonyítéka a szépen berendezett társalgó és a születőben lévő rózsakert. A csepeli intézmény lakójának – nővéréről szóló – történeteit hallgatva túlcsordul érzelmekkel az ember lelke, s mire felolvas néhány verset a költőnőtől, már biztos vagyok abban, minden testvérnek hasonlóan szoros, szeretetben gazdag kapcsolatot kívánok. A társalgót, ahol a polcokon a költőnő kötetei is megtalálhatók, lassan belakják az idősek otthona lakói, s annak szellemiségéhez méltón többek között az öregek otthonában működő Arany János Irodalmi Kör is itt tartja majd találkozóit.

Köszönjük az adományt a lakóközösség és az Olajág Otthonok csepeli idősek otthona intézménye nevében és jó egészséget kívánunk nekik!