Az energetikai referens kimutatást végez

Nem mindegy a fogyasztás

Minél nagyobb egy vállat, annál nagyobb a vezetőség felelőssége, hogy minden rendben működjön, Az általunk biztosított energetikai referens pontosan nyilvántartja, hogy a cég miként használja fel a működéséhez szükséges energiát.

Ezt nem végezheti el akárki, hiszen hatalmas költségekről van szó ezekben az esetekben. Viszont egy olyan személy, aki teljesen független és nem áll érdekében hasznot húzni ezekből az adatokból, tehát nem használja fel az így kapott statisztikákat a cég ellen, az alkalmas lesz az energetikai auditálásra.

Az energetikai referens alkalmazása nem egy választható opció, hanem most már kormányrendelet kötelezi az igénybevételét, ugyanis minden vállalat köteles a lehetőségeihez mérten fejlesztéseket eszközölni, a hatékony energiafelhasználás érdekében.

Ez egyértelműen az adott vállalat hasznára fog válni, mivel rengeteg hiba csúszhat a rendszerbe és az így felhasznált energia egy része kárba mehet. Ez energetikai referens feladata tehát költséghatékonyan növelni az energiafelhasználást és erről összefoglaló jelentést kell készítenie.