Az infraszauna használatának szabályai

Tudjuk jól, hogy a meleg milyen jó hatással van a szervezetünkre. Ilyenkor fokozódik az anyagcsere és a keringés, és a szövetek gyorsabban regenerálódnak. Azt azonban kevesen tudják, hogy a meleg néha káros is lehet. Az érrendszeri betegségekben szenvedőknek néha nem tesz jót a túl magas hőmérséklet. Ezért kerülniük kell a gőzfürdőket. Ugyanakkor az infraszauna, a szabályok betartása mellett, általuk is használható.

Itt ugyanis a levegő nem melegszik fel olyan nagymértékben, mint egy hagyományos finn gőzkabinban, ahol a hőmérséklet elérheti a 60-70 Celsius fokot is. Az infraszauna kabinban legfeljebb 40-45 fokos hőmérséklet uralkodik. Ugyanis a sugárzók nem a kabin levegőjét melegítik fel, hanem közvetlenül a bőrünk alá hatolnak, és a szervezetünkben fejtik ki a hatásukat.

Amint a finn szaunákban, úgy az infrakabinban sem szabad hosszú időt tölteni folyamatosan. Eleinte csak 10-15 percig használjuk a kabinokat és fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket. Az infraszauna már otthon is használható, így bármikor élvezhetjük a meleg jótékony hatását.