A diétás étrend szabályokon alapszik

Egészséges táplálkozás

Mielőtt belekezdünk, nézzünk utána, mert lehet nagyon rosszul is csinálni. A diétás étrend egészségesen javítja a szervezetünk működését, élénkíti az anyagcserét, de nem egyenlő az éhezéssel. A hangsúly inkább a mértékletességen és az ételek minőségén van.

A szálkásító étrend megköveteli a kevesebb szénhidrátbevitelt és a több testmozgást. Mivel nem a soványság a cél, ezért úgy kell kialakítani a diétás étrend összetevőit, hogy a zsírréteg vékonyodjon, de izomtömeg-veszteség ne történjen.

Ezt edzéssel és utána kellő fehérjebevitellel lehet elérni. Akár egy ház építésénél, itt is ismerni kell az alapokat. Ezt az alapot a testünk ismerete jelenti. Ha nem tudjuk, mire van szüksége a szervezetnek, például hogy mikor vagyunk szomjasak, akkor kevesebb sikerrel fogjuk betartani a diétás étrend szabályait.

Bizony, sokan kevés folyadékot fogyasztanak, ezáltal a szomjúságérzetük beáll egy megszokott rend szerint, és csak nagyon későn kezd el jelezni. Ez az éhségérzettel is megtörténik, ezért maradnak ki a fontos étkezések.