Épületenergetikus módszerek az EU-ban

Napjainkban nemcsak a környezetvédelem jegyében vívunk ádáz harcot, de az energiatakarékos megoldásokért is. A különféle épületek energiafogyasztásának csökkentése a fűtési, hűtési és a szigetelési megoldások szempontjától függ, ezért érdemes ezekre a tényezőkre fokozott figyelmet szentelni.

Nem véletlen az a tendencia sem, hogy az épületenergetikus szabályok minden évvel egyre szigorúbbak. Sajnos hazánk ebben a tekintetben jóval le van maradva az EU többi tagországától, pedig ez az a terület, amire valóban fontos megfelelő figyelmet és gondoskodást szentelni. A hővisszanyerő vagy az ellenáramú szellőztetés az egyik legjobb példa arra, hogy mit is nevezünk épületenergetikus módszernek.

Az említett berendezések a hő visszanyerésével szellőztetik ki és melegítik fel a körülöttünk lévő légteret, ami egyrészt környezetbarát, másrészt rengeteg energiát takarít meg. A mindennapjaink jelentős hányadát töltjük zárt légterű helyeken, ezért olyan hihetetlenül fontos, hogy milyen a körülöttünk lévő levegő minősége.

Természetesen nem mindegy, hogy milyen típusú hőcserélős szellőztető mellett tesszük le a voksunkat, mint ahogyan az sem mindegy, hogy a kívánt berendezést milyen céllal használnánk. A Comfotube Flat 51 légcsatorna a praktikus műanyagból készült, minőségi állapotát a gyártók folyamatosan fejlesztik és javítják, így törekedve a tökéletesre.

A tekercses kiszerelésű termék magassága 51 mm, szélessége 138 mm, hossza pedig 20 vagy 50 méter. Tipikusan olyan légcsatorna rendszerek építésére alkalmas, ahol különféle okokból fokozottan oda kell figyelni a zajszintre vagy a higiéniás feltételekre. A kizárólag csak szigetelő rétegben elhelyezhető Comfotube Flat 51 névre hallgató termék sem betonba, sem födémbe nem építhető be.

Tisztítása egyszerű és nem igényel sok időt, hiszen antisztatikus anyagának hála, taszítja a port. Az anyagát tekintve abszolút nem veszélyes a környezetre, nem újrahasznosított HDPE. A Comfotube Flat 51 belső felülete strapabíró bevonattal van ellátva, így a sérüléseknek is ellenáll.