Hogyan működik az ultrahangos párologtató?

Ultrahangos párologtató

Bizonyos esetekben nagyobb figyelmet kell fordítania a környezetére, mint általában. Amennyiben Ön asztmás és próbálja elkerülni a penész kialakulását a lakásában, érdemes beszereznie a páratartalom mérő szerkezetet. Egy kicsi készüléket képzeljen el, ami könnyű és bárhova elhelyezheti az otthonán belül. Pontos mérést végez és nemcsak a páraszintet mutatja, hanem a hőmérsékletet is.

Egyszerű, kis elemmel működik és igazán kedvező áron szerezhető be. Példának okáért, a Stadler Form Selina Little páratartalom mérő két ábrával jelzi a lakásban lévő páraszintet. Amennyiben a levegő jó minőségű és nincs ok az aggodalomra, úgy egy mosolygós arcot láthatunk a kijelzőjén. Azonban, ha a páratartalom rossz, egy szomorú arcocska jelzi ezt mindamellett, hogy százalékban megjeleníti a mértéket is. Több kivitelezésben kapható, ráadásul manapság a páratartalom mérő igen esztétikus. Különböző színekben és formákban végzik el ugyanazt a feladatot, természetesen precízen. Kevesen tudják, de az ideális érték a 40-60% közötti. Ez alatt száraznak éreződik a levegő, míg felette megnő az esélye a penész kialakulásának. Az említett szerkezettel Ön mindig tudni fogja, hogy mikor szükséges bevetnie az ultrahangos párologtató eszközt. A gépezet lényege, hogy nagyon könnyen alkalmazható szinte bárhol és a karbantartása is egyszerű. Egyre többen választják ezt a terméket a hagyományosokkal szemben. Minden egyes példányon fel van tüntetve, hogy hány négyzetmétert képes eredményesen átszűrni.

Az ultrahangos párologtató lényege, hogy sokkal finomabb a porlasztása, hiszen a legkorszerűbb technológiát alkalmazták az elkészítése során. Működése alatt a vizet szinte láthatatlanul apró részecskékre porlasztja, mindezt a gyors rezgésével éri el, majd természetesen ezt a légtérbe juttatja. Tehát az ultrahangos párologtató használatakor nem levegő jut az emberi légutakba, hanem egészen apró vízcseppek, amelyek meggátolják a nyálkahártya kiszáradását. A készülék biztosítja a zavartalan légzést, ezért éjjel sem fog felkelni a kiszáradt légutak okozta kellemetlenségek miatt.