Környezetbarát tisztítószerek az egészség megőrzéséért

Környezetbarát tisztítószerek

Napjainkban az egészséges életmód elmaradhatatlan tényező egy család életében. Léteznek olyan környezetbarát tisztítószerek, amelyekkel fokozhatja az ilyen életmódot, hiszen ezek az emberi szervezetre semmilyen veszélyt nem jelentenek.

A hagyományos, szóval nem öko háztartási készítmények rendszerint tartalmaznak olyan vegyszereket, amelyek allergiát, bőrirritációt okozhatnak, illetve indokolatlanul terhelik az emberi szervezetet.

Az öko termékek ezzel szemben nem tartalmaznak optikai fehérítőt, génmódosított összetevőket, valamint szintetikus illatanyagokat sem. Azonban fontos tudni, hogy ugyanolyan hatékonyak, mint a vegyszerrel dolgozó típusok.

A környezetbarát tisztítószerek öko címkések, biológiailag teljes mértékben lebomlanak és csak minimálisan terhelik az élővizeket. A csomagolásukat illetően, a kupaktól a dobozon át a címkéig, minden része 100 %-ban újrahasznosítható anyagból készül. A környezetbarát tisztítószerek lehetnek gépi és kézi mosogatószerek, mosószerek, öblítők, folyékony szappanok, tusfürdők.