Laktózmentes csoki az ünnepi csomagba

Laktózmentes csoki
Laktózmentes csoki

Ma Magyarországon körülbelül 3 millió ember érzékeny a laktózra. Ez az egészen enyhe puffadásos tünetektől az allergiaszerű heves reakciókig mindent magában foglal. Ezért ők az ünnepek közeledtével sokkal jobban oda kell figyeljenek, hogy például laktózmentes csoki kerüljön az ajándékkosarukba. Ugyanis némelyik érzékeny beteg akár egy aprócska tejszármazékra is komoly tüneteket produkál. Számukra csak a folyamatos odafigyelés a megoldás.

Szerencsére, ma már minden késztermékre fel kell tüntetnie a gyártónak az összes összetevőt, így ki lehet szűrni, hogy melyik tartalmaz laktózt. Ugyanakkor ez az érzékenység nem teszi őket immunissá az édességek csábításával szemben. A csokoládégyártók ezért dobnak piacra olyan termékeket, amelyekben fokozottan ügyelnek arra, hogy semmilyen tejszármazékot ne tartalmazzanak.

Azt is érdemes számításba venni, hogy aki laktóz érzékeny, annak a gyermeke is az lehet. Ezért ha csokoládét szeretne egy ilyen család gyermekének ajándékozni, akkor az laktózmentes csoki legyen, nehogy a végén balul üssön ki a próbálkozás.