Mobil klíma: pro és kontra érvek

A mobil klíma előnyei és hátrányai
A mobil klíma előnyei és hátrányai

Hála a világhálónak és azok felhasználóinak, majdnem mindenről lehet olvasni a neten. Sokan, mielőtt valamit megvásárolnának, a fórumokon keresgélnek, remélve, hogy hiteles információkat kapnak. Valószínű egy mobil klíma megvásárlása sem folyhatna le másképpen.

A nyári meleg napok teljesen felmelegítette ezt a témát, rengeteg vélemény alakult ki pro és kontra. Vannak, akik a split rendszerre esküsznek, mások a mobilt helyezik előnybe. Hogy könnyebb legyen a döntés, soroljuk fel az előnyöket, hátrányokat!

Előnyei: nem igényel beszerelést, nincs kosz, nincs várakozási idő, megtakarítja a szerelési költséget, a klíma berendezés bármelyik szobába átvihető, nincs rögzített alkatrész, jóval olcsóbb, mint más klíma berendezések.

Nem lenne igazságos, ha nem említjük meg a hátrányait is: lényegesen zajosabb más rendszerekkel szemben, mivel a kompresszor a szobában van, fogyasztása nagyobb, a meleg levegőt elvezető gégecső használata körülményes, sokszor ront a berendezés hatásfokán. Mindent összevetve, a mobil klíma használata egy kompromisszumos megoldás, csak akkor jó, ha nem akarunk véglegesen klíma berendezést szerelni.