Mikor jön el a nyári gumi ideje?

Mikor érdemes nyári gumira váltani?
Mikor érdemes nyári gumira váltani?

Sokszor nem tartjuk elég fontosnak, hogy figyeljünk arra, hogy mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat használjuk a gépjárműn. Pedig a téli gumi használata nyáron, gazdasági szempontból előnytelen.

A nyári gumi használata télen viszont egyenes veszélyes. Ez ugyanis nem biztosít megfelelő tapadást a síkos útfelületeken, így könnyen lesodródhatunk az úttestről. A nyári gumi használata akkor ajánlott, amikor a hőmérséklet tartósan 7 Celsius fok fölé emelkedik.

Ilyenkor már ez a konstrukció is megfelelő tapadást biztosít és kényelmessé teszi a vezetést. A lágyabb keverékű abroncsok nem kopnak el olyan gyorsan a felmelegedett aszfalton, mint a keményebb keverékű téli gumik. Ezért is érdemes lecserélni a téli abroncsokat, amint azt az időjárás megengedi.

A nyári gumi mintázatát tekintve sokkal változatosabb lehet, mint a téli abroncsok esetében, ezért az ilyen gumikkal az autón egyedibbé varázsolható. Már csak ezért is megéri nyári abroncsokra váltani, amint a hőmérséklet eléri a megfelelő szintet.