Nyugdíjpénztárak összehasonlítása: mennyi az annyi?

Nyugdíjpénztárak összehasonlítása

Tény, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszerrel vannak problémák és az is biztos, hogy amennyiben ezt a tendenciát követi, akkor a mai fiatalok már egyáltalán nem fognak tudni megélni az állam által biztosított nyugdíjból. Ezért nem az a kérdés, hogy van-e létjogosultsága annak a rengeteg önkéntes nyugdíjpénztárnak, ami manapság elérhető hazánkban, hanem az, hogy melyiket válasszuk és mi alapján dönthetjük el, hogy mi a legjobb út számunkra.

A nyugdijbiztositas.com weboldal munkatársai azt a cél tűzték ki maguk elé, hogy minél világosabb és közérthetőbb módon mutassák be a nyugdíjrendszert, annak működését, valamint azokat az opciókat, amivel a hiányosságait, illetve negatívumait ki lehet küszöbölni. Az oldalon utána lehet számolni, hogy kinek, mennyi lesz a nyugdíja.

Sajnos a kalkulátor is azt fogja mutatni, hogy valaki minél fiatalabb, annál kevesebb támogatásra számíthat majd a nyugdíjas éveiben, ezért muszáj megoldást találni a fizetés és a nyugdíj közötti igen jelentős különbség pótlására. Egyértelműen a nyugdíjpénztárak kínálják ehhez a legjobb alternatívát, de nem mindegy, hogy ki melyiket választja.

Ha érdekel, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre, itt egy helyen össze tudod hasonlítani a nyugdíjpénztárakat. Találhatsz egy összefogó táblázatot, ami a legfontosabb tulajdonságok szerint rangsorolja a különböző intézmények ajánlatait.

Ugyanakkor a kalkulátorral konkrét számokra is lebonthatod ezeket az opciókat, ugyanis ha megadod a korodat és az összeget, hogy mennyit tudnál havonta félretenni, akkor pontos információt kaphatsz arról, hogy melyik bank, illetve pénzintézet milyen kamattal és költséggel, mekkora összeget biztosít a futamidő lejártával.

Így könnyen átláthatod, hogy merre is lenne érdemes elindulni, valamint mit jelentene a jövődre nézve, ha már most megkezdenéd a nyugdíjas éveid megalapozását. Ha bármi kérdésed adódna, akkor a honlap kollégái készséggel állnak rendelkezésedre és a legjobb tudásuk szerint fognak mindent megválaszolni telefonon vagy élő chat-en keresztül.