Sok esetben kihagyhatatlan az ablakfóliázás

Néha szükséges az ablakfóliázás
Néha szükséges az ablakfóliázás

A passzívházak alapját a déli fekvésű nagy üvegfelületek képezik. Ezeknek azonban megvan a maga hátránya is. Többek között ide tartozik az is, hogy a behatoló napsugarak minden bútort és festett tárgyat, lassan de biztosan kifakítanak. Ez eléggé kényelmetlenné válhat egy idő után, de van megoldás. A szakemberek már évek óta dolgoznak az ablakfóliázás technológiájának fejlesztésén.

A nagyfokú előrelépéseknek hála nemcsak gyorsabbá vált a burkolat felvitele a felületekre, de hihetetlen tartóssággal bírnak a különböző termékek. Remek tulajdonságaiknak hála, már sok ezer lakás van felszerelve ilyesfajta ultraviola védelemmel. Az ablakfóliázás még a szobában lévőket is megvédi, akár a leégéstől is. Ez kicsit furcsán hangozhat, de valós probléma.

A betűző erős sugarak pontosan olyan károsak lehetnek, mintha azokat direktbe kapná a szervezet. Így vagy úgy de védekezni kell ezek ellen. Az ablakfóliázás pontosan ezért kiváló. A másik megoldást a redőnyök felszerelése jelentené, de azok egyáltalán nem engednek át semmilyen fényt, így a beltereket sötétbe borítanák.