Az ünnepek nélkülözhetetlen itala az ágyas pálinka

Ágyas pálinka
Ágyas pálinka

A családi ünnepek nem telhetnek el egy fejedelmi vacsora nélkül. Ennek tökéletes kiegészítője lehet, az igazán különleges ízzel gazdagított ágyas pálinka is. Étkezés előtt egy kupica szíverősítő jót tesz az emésztésnek és az étvágyat is fokozza, valamint a jó hangulat megalapozásához, szintén szükség lehet rá.

A Pannonhalmi Pálinkárium weboldalán megtekinthetjük, hogy milyen ágyas pálinka típusok közül válogathatunk. Itt olyan ritkaságba menő italokat is találunk, mint a birsalma pálinka, ami igazi élményekkel kecsegtet.

A birsalma jellegzetes íze kiválóan érződik a párlaton, ami annak köszönhető, hogy évekig érlelték gyümölcságyon az italt. Az ágyas pálinka készítésének első fázisa teljesen megegyezik a hagyományos kisüsti előállításának lépéseivel.

Azonban a kész italt nem palackozzák rögtön, hanem tölgyfahordókban, gyümölcságyon érlelik. A gyümölcsöt gyakran palackozás során is benne hagyják az italban, így a látványai is különleges hatást kelt. Egy jó ágyas pálinka elfogyasztása után, mindenkinek jobban esik az étel.